KIRJOITTAJASTA JA BLOGISTA


Olen siis 18-vuotias tyttö, asun tällä hetkellä tuetun asumisen keskuksessa. Takana on päälle vuosi suljetulla osastolla, jokunen kuukausi päiväosastolla ja hieman päälle kaksi vuotta kuntoutumisyksikössä. Olen tällä hetkellä kansaneläkkeellä.

Diagnoosinani on paranoidinen skitsofrenia (F20.0), ja nämä ovat tämän hetken lääkkeeni aka elinehtoni:
Seroxat 40mg
Zyprexa 15mg
Levozin 25mg + 25mg + 25mg
Abilify 5mg
Propral 10mg + 10mg
Tarvittaessa Levozin 25mg x 5
Tarvittaessa Atarax 25mg x 2

Minulta saa kysyä kokemuksia lääkkeisiin liittyen! Tässä postauksessa olen luetellut kaikki mt-lääkkeeni. Aiempina diagnooseina ovat toimineet vakava masennus ja sosiaalisten tilanteiden pelko.

Päällepäin vaikutan varmasti aivan normaalilta. Olen käynyt peruskoulun hyvin arvosanoin. Minulla on paljon kavereita, vaikkakin kaverisuhteita on tuhoutunut suljetulla ollessa. No, ainakin siitä näkee, ketkä ovat oikeita ystäviä... Suljetulta sain kyllä monia, monia kavereita, suurimpaan osaan heistä olen vieläkin yhteydessä. Suurin osa heistä on nyt parhaimpia ystäviäni. Ystäviä olen saanut myös kavereideni kautta, yksiköstä ja somesta. Hehe, korostankohan ystävieni tärkeyttä liikaa... :-D

Meillä on myös kaksi ihanaa koiraa, toinen niistä on omani. Koirani on elämäni valo. Näen koiriani vain satunnaisesti kotikotona käydessäni, mutta ovat ne sitäkin rakkaampia. :-)

Minua on kiusattu nelosesta kasiin, kasilla jouduin suljetulle. Ensimmäisellä jaksolla yritettiin, että kävisin "omaa" kouluani suljetulta käsin, mutta siitä ei tullut mitään. Kävin viimeiset vuodet peruskoulua sairaalakoulussa.

Tässä postauksessa lisää minusta!


Blogia kirjoitan, koska haluan paikan, jossa kertoa avoimesti tunteistaan. Ja tietenkin, monilla ihmisillä on harhaluuloja suljettuja osastoja ja "mielisairaita" kohtaan, joita haluan oikaista.

Blogissani on niin syvällistä kamaa kuin hieman lifestylemaisempaa kuulumisjuttua.

Blogini on parantumistarina paranoidisesta skitsofreniasta.