18. heinäkuuta 2016

PESSIMISMIÄ VASTAAN TAISTELUA

Hoitaja totesi eilen minulle, että ajatukseni ovat masentuneita ja täynnä pessimismiä. Nuo sanat olivat niitä, joita en missään nimessä olisi halunnut kuulla, sillä haluan olla elämänmyönteinen, iloinen ja kohti parantumista. Ajatukseni olivat todella solmussa.

En ollut oikeastaan tajunnut, että murehdin liikaa. Huomasin kyllä, etten voinut esimerkiksi osallistua yhteisiin toimintoihin ja kaikesta huolehteleminen oli miltei mahdotonta. Olin palanut loppuun kaiken sen oikeasti todella pienen stressin kanssa. Olen niin herkillä.

Hoitaja neuvoi minua, itkin ja huusin, kerroin kaikki tunteeni hänelle ja teimme listaa hyvistä asioista stressini aiheuttajissa. Suurin stressini aiheuttaja on tällä hetkellä tuleva muutto ja äitini mielipiteet asiasta. Olen pelännyt, etten pärjäisi tukiasunnossa, sillä saan esimerkiksi paniikkikohtauksia todella pienistä asioista - tai ilman näkyvää syytä. Äitini puolestaan valaa minuun pessimismiään, mutta aion näyttää hänelle, että pystyn tähän. Aion... Ja pystyn.

Omaan kämppään muuttaminen tuo tullessaan monia mahtavia asioita, joita odotan innolla. Tuleva muutos on mahdollisuus, ei uhka. Saan itse päättää ruuasta, rahankäytöstä, siivoamisesta ja sisustamisesta. En malta odottaa sitä aikaa, kun itse teen mieleistä ruokaani, pohdin viisaasti rahankäyttöni, siivoan vain omat sotkuni ja sisustan aivan itse. Vastuu kasvattaa, niin sitä taidetaan sanoa.


16 kommenttia:

  1. Hyvä asenne sulla! Näytät sitten äidilles että pystyt siihen!:) Pystyt kyllä kunhan vaan uskot että pystyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja niinpä, todellakin. Peukut pystyyn! ;-)

      Poista
  2. Asutko pitkäniemessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, enkä ole juurikaan kuullut kyseisestä paikasta.

      Poista
  3. Todella hyvä ja ajankohtainen postaus - jopa minullekin! Kyllä sä pystyt ja pärjäät varmasti! :) ♥

    VastaaPoista
  4. Uskon että sä pystyt ihan mihi vaa miyä ikinä haluut! Oot nii vahva! ♥ TÄRKEÄ OLET! ♥♥

    VastaaPoista
  5. Voi miten kurjaa kuulla, et ajatukset pysyvät masentuneina vieläkin :( Mä oon kyllä näin tietokoneen takaa saanut susta kyllä sellaisen positiivisen kuvan after all. Mutta voin kyllä samaistua tohon pessimismiin; Itse en mistään viitsi positiivisesti ajatella, sillä sehän ois "pahan manaamista". Parempi kun ajattelee ettei mikään onnistu, niin sitten tuntuu paremmalle kun joku yllättäen onnistuukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä... Ja mahtavaa kuulla, siihen pyrinkin! :-) Ja itse olen ollut aivan samanlainen.

      Poista
  6. Toi on oikeesti rasittavaa, jos ympärillä olevat ihmiset valaa suhunkin pessimismiä ja huonoa fiilistä varsinki jostain ihan pienistä asioista, kun ite haluais ja yrittää olla positiivisempi. : / Mutta kyllä tää tästä! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, älä muuta sano. :-D Mutta kyllä tämä tästä, kaikki on jo järjestyksessä tukiasunnon suhteen.. ♥

      Poista
  7. Vaikutat todella vahvaltaihmiseltä! tsemppiä sinne<3 Itselläkin hiukan vaikea ajatella aina positiivisesti, mutta onhansitä vain yritettävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Ja täytyy yrittää, lopulta tulee "luonnostaan" etsiä hyviäkin puolia!

      Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)