14. elokuuta 2016

SE ON HARHAA, SE EI OLE TOTTA

Hieman viimeisimmän blogipostauksen jälkeen vointini romahti. Miltei kaikki varo-oireet pukkasivat pintaan, itkin jatkuvasti itsetuhoisten ajatusten, harhojen ja ahdistuksen kanssa. Pahimpia olivat harhat. Oli vääristymiä. Esimerkiksi näin selkeästi, kun esineiden etäisyys tai koko muuttuivat. Oli mustia hahmoja, oli haukkuvia ääniä. Ja pitkästä aikaa kamalat harhat, jotka kielsivät minua kertomasta itsestään. Onneksi entinen omahoitajani kysyi asiasta - onko kieltäviä harhoja. Ja oli. Jälleen. Onneksi kyseinen hoitaja oli omahoitajanani pitkään, hän tuntee minut ja harhani.

Nuo kieltävät harhat ovat siitä kenkkuja, että kun esimerkiksi hoitaja kysyy jotain, harhat huutavat, etten saa vastata. Harhat kieltävät minua, muuten tapahtuu sitä ja tätä. Onneksi pystyn jo vastustamaan niitä, harhat eivät estä minua kertomasta niistä. Se on harhaa, se ei ole totta.

Olin myös sen verran huonossa hapessa, että tarvittavien Levozinien määrää nostettiin kahdesta viiteen. Hieman lääketokkurainen olo ilmestyi välillä, mutta lääkkeillä saimme leikattua ahdistuksen poikki. Ja onneksi saimme, en olisi jaksanut enää yhtään päivää niin kamalassa olossa.

Nyt fiilis on siedettävä, väsynyt ja hieman jännittynyt. Yletön tuskaisuus ja itkuisuus on poissa. Kyllä tämä tästä!

16 kommenttia:

 1. Sun blogi on kyllä todella mielenkiintoinen! Jään ehdottomasti seuraamaan. :)

  http://petrajanica.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. On sulla kyllä kova elämänkoulu - kun vaan voisi jollain keinolla pyyhkäistä kaikki ikävät asiat pois, halata ja sanoa, että kaikki järjestyy kyllä ❤️ Mutta jos jotain pahaa, niin jotain hyvääkin - ainakin tämä kaikki kasvattaa sua ihmisenä hurjan paljon, ja oot tämän jälkeen entistäkin vahvempi. After all, vahvimmat meistä on koottu sirpaleista ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mitä sanoa, niin mahtava kommentti! Kiitos hurjasti, puhut asiaa. ♥ Viimeinen lause on itselleni todella tärkeä. :-)

   Poista
 3. Voimia! Lääkkeitä kritisoidaan paljon ja omien lääkityksienk kohdalla teen myös niin itse. On kuitenkin hienoa huomata, että toisilla niistä on todellakin hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja todellakin, itse en pärjäisi ilman lääkkeitä. Lopetin joskus itse Zyprexan, niin viikko ja sairaalassa. Ei kiva.

   Poista
 4. Asiat järjestyvät aina, tsemppiä ♥ Ja muuten ihana kuva!

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä paljon <3 Pysy vahvana äläkä luovuta :3

  VastaaPoista
 6. Huh kamalaa! Hirveitä noi, onneks itellä ei harhoja oo koskaan ollut. Isosti jaksamisia sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep.. Okei, kiva kuulla ettet kärsi niistä! Kiitos hurjasti. ♥

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)