5. kesäkuuta 2016

MITEN PÄÄSIN EROON VIILTELYSTÄ

!!TRIGGER WARNING!!
!!ÄLÄ LUE PIDEMMÄLLE, JOS TRIGGEROIDUT HELPOSTI!!

Otsikossa piileekin vaikea kysymys, en itsekään tiedä varmaksi miten tämä tapahtui. En ole viillellyt muistaakseni nyt puoleen vuoteen, mutta ei se aika itsestään sitä tee, siihen vaikuttaa monta asiaa:

Olen oppinut puhumaan ja saanut tukea. Olen oppinut armon antamista itselleni. Syyt, joiden takia viiltelin, ne ovat poissa. Harhat eivät käske minua, en koe olevani turha. Tunnen asioita, ei tarvitse etsiä keinoa jolla tuntea jotain. En rankaise itseäni enää mistään. En ansaitse kipua saatika lisää elinikäisiä arpia. En käännä enää asioita itseäni vastaan niin, että kokisin tarvetta viiltelyyn. Olen ihan hyvä näin.
Aina tosiaan asiat eivät ole olleet näin hyvin. Jouduin taistelemaan, koitin montaa erilaista keinoa lopettaa viiltely. Joskus koin hieman apua butterfly projectista, jossa piirretään perhonen siihen kohtaan, johon haluaisi viiltää. Piirsin kauniita perhosia kehooni, mutta jokainen niistä taisi kuolla. Sitten oli jääpalojen puristaminen, joka on mainio ahdistuksenhallintakeino noin muutenkin, mutta kohdallani se ei tehonnut haluun satuttaa itseään.

Kaikille, jotka millään tavalla haluaisivat satuttaa itseään tai tekevät niin, antaisin yhden neuvon: hae apua. Sinun oikeus on saada apua. Käy koulun terveydenhoitajalla tai kuraattorilla, hän voi ohjata sinut vaikka lääkärin juttusille. Listaa paperille kaikki asiat, joissa tarvitset apua, anna se hoitavalle taholle. On olemassa lukuisia paikkoja, joista voit saada apua: poliklinikka, erilaiset terapiat, suljettu osasto, päiväosasto, tuettu asuminen...

Tsemppiä kaikille, olette arvokkaita ja ansaitsette apua. ♥

26 kommenttia:

 1. Todella ihanasti ja hyvin kirjoitit vaikeammastakin asiasta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Onneksi oma viiltely on vähentynyt vuosien aikana mutta välillä olo on niin huono että on pakko tehdä jotain.. täytyy siis kokeilla näitä keinoja, muiden tukitoimien ohessa!

  Tsemppiä ja jaksamista sun elämään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! :-) Hienoa, että se on vähentynyt. Jospa se siitä helpottaisi entisestään, sillä vaikutat ainakin kommenttisi puolesta suht motivoituneelta! Kokeile näitä ihmeessä. ♥

   Kiitos paljon, samoin sinulle!

   Poista
 3. Loistava postaus ♥ hienoa ettet ole viillellyt puoleen vuoteen. Ole ylpeä itsestäsi. :)

  VastaaPoista
 4. Avun saanti viiltelyyn on kyl vähän niin ja näin... Itsekin kun siihen aikanaan apua hain, sain vaan "piirrä punaisella tussilla käteen"-nauvoja, jotka nyt ei sitten oikeasti auttaneet mihinkään. >_<
  Ihanan asiallinen ja tärkeä teksti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itse tosin olen aina siihen saanut apua joten kannustan avun hakemiseen. Välillä se menee niin, että pitäisi olla kuolemassa vaikeuksien takia, että saisi apua, eikä edes aina silloinkaan. Se on niin väärin. Ei tarvitsisi olla yhtään huonommassa kunnossa saadakseen apua, se on kantani.

   Tuo neuvo on jotain niin paskaa. Ei (ainakaan minulla) ne arvet merkanneet juuri mitään, vaan se rankaisu. Niin karulta kuin se kuulostaakin...

   Kiitos ihana Saga! ♥

   Poista
 5. Viisaita sanoja. Olet todellakin hyvä just sellaisena kuin olet! <3

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Hei sinä! Oon niin ylpee susta, että oot päässyt eroon viiltelystä ♥ Olet just hyvä tuollaisena kuin olet!

  http://writtenbyneea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Hieno teksti, todella koskettava! Oon ylpeä susta Maria! <3

  VastaaPoista
 8. Kauniita sanoja, vaikka itse asia ei ehkä olekkaan yhtä kaunis. On kuitenkin hienoa, että asiasta pystyy puhumaan, jopa näinkin julkisesti, jotta ihmiset alkaisivat ymmärtää kuinka yleisiä mielenterveysongelmat ovat! Me ei todellakaan olla ainoita.

  Kaikkea hyvää sulle ja pyri pysymään vahvana! Päivä (tai josku jopa minuutti) kerrallaan, kukaan ei sulta vaadi enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Ja niinpä, näistä asioista pitää puhua. Nämä eivät saa olla tabuja.

   Kiitos ja samoin Hetta! Totta. :-)

   Poista
 9. Hyvä aihe :) <3 Viiltely on niin yleistä ja oon onnellinen että pääsit siitä eroon :)

  http://whitedreamwhite.blogspot.fi/2016/06/ideoita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sani! Niinpä, valitettavan yleistä. Mäkin oon onnellinen siitä! ^^

   Poista
 10. Hieno teksti ja oon tosi ylpee susta! ♥

  VastaaPoista
 11. Ihanaa lukee tämmöstä selviysymistarinaa ja mun mielestä oot tosi vahva kun oot päässy viiltelystä eroon ja toivottavasti sun ei tarvii enää koskaan tehdä niin. Hienoa, että oot löytäny apua! :)
  Kaikki ei sitä tajua etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät! Kiitos paljon! Toivotaan, ettei viiltely ole minulle enää koskaan edes vaihtoehto. Jep, avun löytäminen on ollut tukipilarini. Niinpä, harmillisen totta.

   Poista
 12. Todella hieno teksti, hyvä, että oot päässyt tuosta eroon! ♥

  http://eltsinmuotinurkkaus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. oon ylpee susta kun oot pystynyt lopettamaan viiltelyn!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)