5. maaliskuuta 2015

HARHOISTA

Vanha, käheä-ääninen mies kuiskaa: "Tapa itsesi. Satuta itseäsi!". 

En vastaa, en huomioi. 

"Sun täytyy viillellä!"

Itkua. Paljon itkua. Otan terän käteen, pelkään. Ai, miksi? Pelkään seuraamuksia. Pelkään mitä tapahtuu, jos en tottele ääntä.

Nuori nainen haukkuu minua.
"Läski."
"Kato nyt itteäs, ei susta oo mihinkään."
"Oot vitun ruma, ei sua kukaan huoli!"

Se nauraa mulle. Kikattaa. Menen peiton alle piiloon, kuten jo lapsena, jos näin harhoja. Lapsena minua vainosivat mustanpuhuva kissanainen ja eräänlainen seriffi. Kissanaisella oli korvat, häntä ja kaikki. Ja pitkät viikset. Seriffillä oli cowboy-hattu, hapsuhousut, pyssy ja bootsit.

Itkin kissanaisen nähdessäni, mutta en kyennyt huutamaan äitiä, pelkäsin liikaa. Seriffiä en pelännyt, se vain seurasi joka paikkaan.

Valkomekkoinen ja mustahiuksinen tyttö astuu huoneeseeni oven läpi. Se tuijottaa mua, kääntelee päätään. Suljen silmät, mene pois, mene pois... Lisää itkua. Väännän itkua kuin pieni lapsi ollessaan nälissään.

Pelkäsin harhojani todella paljon. Nyt olen jotenkin tottunut niihin, eikä harhat enää yleensä ole käskeviä. Useimmiten harhoja saadessani kykenin vain satuttamaan itseäni.

Suljetulla osastolla saamiani harhoja en juurikaan muista, olin niin sekaisin ja psykoosissa.

8 kommenttia:

 1. Hui kun kuulostaa pelottavalta :--| Mutta kirjoitat tosi hyvin ja tuot loistavasti ne tunteet esiin, joita tunnet. Sun blogilla on myös kivan rauhallinen, mutta kuitenkin oman näköinen ulkoasu :) Kaikkea hyvää sulle ja tsemppiä sikana! :)

  VastaaPoista
 2. Sun blogin nimi on ihana! Tosi herkkä ja sopii niin hyvin sun kirjoituksiin. Mä en osaa kuvitella ees miten rankkaa sulla on ollut, sun kirjoitukset kyllä välittää tosin hyvin tunteita. Hirmuisesti tsemppiä! :--)

  VastaaPoista
 3. Oi, voi kiitos kaikista kauniista sanoista! ♥

  VastaaPoista
 4. Sun kirjoituksia on kyllä niin kiva lukea, vaikka onkin tosi rankkoja aiheita. Kirjoitat ihanasti. Ja hei kaikkea hyvää sulle ♥

  http://thebutterflygardens.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hei, olen itsekkin syntynyt -98 ja on kiva lukea samanikäisen juttuja skitsofreniasta. Itse sairastuin tänä keväänä ja pian on testit millaisesta skitsofreniasta on kyse. Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)