27. elokuuta 2015

KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ? MINULLAKO?

Kerroin sykleittäin vaihtuvasta mielialastani hoitajalle. Hän nosti esille kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Ensimmäinen ajatukseni oli, että ei kai taas uusia diagnooseja?! Hoitaja sanoi myös, että lääkitystäkin voidaan joutua muuttamaan. Pidän nyt jonkin aikaa tunnepäiväkirjaa, ja katsomme myöhemmin asiaa. Tuleeko masennuskausia? Pysyykö yliaktiivinen mieliala? Se selviää vain ajan kuluessa.

Hoitajat eivät ole ajatelleet ennen bipolaarihäiriötä, mutta ovat huomanneet vaihtelevan mielialani. He ovat kuitanneet energisen olemukseni hyväntuulisuudella ja masennuskaudet masennus-diagnoosillani. Itse olen kuitenkin huomannut, että tämä mielialanvaihtelu ei ole normaalia. Onko edes normaalia tiedostaa itse asiat? Ken tietää, barbi ei.

Kirjoitin eilen tunnepäiväkirjaani. Kirjoitin, kuinka välillä on mieli maassa harhojen ja itsetuhoisuuden kera. Välillä taas rahaa palaa, ideoita lentää, painan menemään pää kolmantena jalkana. Tämä ei ole normaalia. Mieliala vaihtelee kaikilla, mutta tälläinen ei ole mielestäni normaalia eikä todellakaan mukavaa. En halua, että läheiseni joutuvat sietämään masentunutta ja välillä ärtynyttä sekä yliampuvan energistä minua.

Pappavainaallani oli kaksisuuntainen mielialahäiriö, joten tämä kulkee suvussa. Biologisen isäni puolelta oli muistaakseni psykoosisairauksia ja äidilläni on ainakin ollut masennus.
Kuva täältä.

Huh, onneksi minulla on blogini, saan purkaa tunteita.

19 kommenttia:

 1. Tsemppiä ihanuus! Toivotaan, ettei uusia diagnooseja tuu enempää, mutta toisaalta jos sulla on kakssuuntanen, niin saat oikeanmukasta hoitoa (: Iiiiiso hali, oot rakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toinen ihanuus ♥ Mm, totta. Eikä se nyt maailmanloppu ole jos diagnooseja vaihdettais... :-D Aika näyttää, oikeanlaista hoitoa olisi tärkeä saada. Haliiiiit sinnekin murunen! :3

   Poista
 2. voi, tsemppiä sulle!
  mulla on tuttavapiirissä muutama, jolla on diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö, eikä toinen heistä tunnu oikein osaavan puhua asiasta. hyvä, että sä otat aiheen näin avoimesti esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Voi ei. :-( Mielenterveysongelmissa ei kuitenkaan ole mitään hävettävää, siksi puhun niistä :3

   Poista
 3. tsemppiä sulle! <3
  ps. en saanut lisättyä sua kikissä :( oisin halunnut tulla puhumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥

   Laitan sulle kommenttia asiasta... :-)

   Poista
 4. Paljon tsemppiä! Pakko muuten kehua, että kirjoitat todella hyvin - selailin sun blogia pitkälle:) Tekstien perusteella sain susta myös tosi kivan vaikutelman, oot selvästi vahva persoona ja suhtaudut asioihin ihanan positiivisesti, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla. :-) Voi että, ihanaa kun laitoit kommenttia.

   Poista
 5. Tykkään tosi paljon sun blogin ulkoasusta, tosi ihana! <3 Ja hienoa kun kerrot rehellisesti asioista!

  http://sanninenblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä sinne! Blogi vaikuttaa tosi toimivalta ja ajatuksen kanssa tehdyltä, postaukset on ihanan monipuolisia ja harkittuja. :)

  http://vaihtoehtoinenuniversumi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Oon joskus ennenkin käynyt sun blogia lueskelemassa ja pakko sanoa, että kirjoitat tosi sujuvasti! Tekstejä on kiva lukea. Tosi paljon tsemppiä täältäkin! :)

  VastaaPoista
 8. Ei haittaa vaikka julkaiset! Laitoin sen tonne sivupalkkiinkin. Satojenmeriennakija
  kiitos <3

  VastaaPoista
 9. "Ken tietää, barbi ei" xD Hähä! Päivän naurut :)

  VastaaPoista
 10. Pakko sanoa, että kuulostaa niin tutulta tuo kaikki mitä kirjoitit. Mä olen kesäkuusta lähtien pitänyt kans mielialapäiväkirjaa ja alan itsekin jo pikku hiljaa hahmottamaan nämä mielialani vaihtelut. Näiden kanssa on todella vaikea elää. Varsinkin, kun ei voi koskaan tietää huomisesta, että millainen päivä se tulee olemaan.

  Toivottavasti sun kohdalla tutkitaan, että onko kyseessä kaksisuuntainen vai ei. Sun kertoman perusteella voi hyvinkin olla. Hyvä että sulla on se tunnepäiväkirja ja hoitokontakti, niin tilannetta seurataan. <3 Halaus. <3

  VastaaPoista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)