9. lokakuuta 2015

SULJETTU OSASTO KUTSUU... TAAS

Maanantaina se tapahtuu. Viidennen kerran. Menen vapaaehtoisena B1-lähetteellä suljetulle osastolle. Pelottaa, ahdistaa. Weed on vieläkin osastolla, saamme sentään toisistamme tukea. Osaston käytännöt ovat muuttuneet, tietääkseni kännykkääkin saa pitää kauemmin.

Nyt teillä saattaa tulla kysymys: miksi suljetulle? Miksei kuntoutumisyksikkö riittänyt? No, tässä keskeisimmät syyt:

- Ahdistus. Ahdistukseni on aivan eri sfääreissä kuin esim. kesällä. Saatan saada paniikki/ahdistuskohtauksen pienistäkin asioista, kuten jos olen vaikka pukeutunut liian vähän säähän nähden.

Olin kerran pukeutunut nätisti, mutta en tajunnut, että ulkona on kylmempi kuin aikoihin. Minun olisi pitänyt pukeutua lämpimämmin, olisi pitänyt vain laittaa takki päälle, mutta sain paniikkikohtauksen. On se ihmismieli kiero. Tällä hetkellä tuokin asia tuntuu pieneltä, mutta silloin se oli elämä ja kuolema.

- Psykoosioireet. Harhoja, vainoharhaisuutta, pelkoja ja lisää harhoja. Tummia hahmoja, katosta tulevia kummituksia, minua tuijottavia pieniä tyttöjä... Lähimuistinikin on huonontunut ja kaikki on yhtä mustaa mössöä josta en saa eriteltyä mitään. Tuntuu, kuin minua seurattaisiin. Kameroiden kautta ja kaupungilla. Kaupoissa kaikki kuulutukset liittyvät minuun. Tai näin minusta tuntuu.

- Syömisvammailu. Skippaan aterioita, käytän nesteenpoistajia, ahmin, oksentelen. Saatan syödä yhden päivän aikana sen, mitä "normaali" ihminen syö aamupalaksi. Näin ainakin omahoitajani sanoi.

- Hoitajat. Yksikössä on yleensä vain yksi hoitaja paikalla kerrallaan, eikä hän aina voi auttaa minua. Kun en saa apua sitä tarvitessani, oksentelen ja olen itsetuhoinen.

- Itsetuhoisuus. Olen viillellyt, oksennellut, hakannut itseäni...

Olen pahoillani...

31 kommenttia:

 1. hirveesti voimia ja tsemppiä ♥♥ eikä sun tarvitse olla pahoillas.

  VastaaPoista
 2. Viestitellään ♥ Oon aina sun tukenasi, lupaan sen! Kumpa pääsisit tänne missä minäkin oon ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, viestitellään! ♥ Kiitos :3 Niinpä... ♥

   Poista
 3. voimia ihana. koita jaksaa tsempata. <3

  VastaaPoista
 4. hei rakas!

  haluan sanoa sinulle, että olet tärkeä. älä ikinä mitätöi itseäsi.

  ja lisäksi,
  toivon että nyt tämä kerta osastolla auttaisi sinua enemmän. tiedän omista kokemuksistani, että osastokäynnit eivät ole mukavia (okei omalla kohdalla tarina hieman erilainen, mutta ei siitä sen enempää). ja on hyvä, että itse tiedostat että hoitajat ovat sinulle hyödyksi.

  anteeksi, en osaa pukea ajatuksiani paremmiksi sanoiksi.

  jos haluat jutella, vaikka sääsät, tule juttelemaan mulle KIK:issä (vebem). oon aina puhelimen ääressä!

  olet tärkeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ♥ Kiitos sanoistasi! c: Voimia sinullekin... Ja puit ajatuksesi kauniiksi sanoiksi! ♥ Pistän sulle huomenna viestiä ^^ Ihanainen olet ♥

   Poista
 5. Toivottavasti saat tarvitsemasi ja ansaitsemasi avun!

  - TL

  VastaaPoista
 6. suuri tsemppihali täältä päin! <3 toivottavasti toi auttaa & ei tarvitse olla pahoillaan, sun terveys on se tärkein juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Anu ♥ Niinpä! No niin... Kiitos :3

   Poista
 7. Iso halaus ja voimia sulle ♥ Toivottavasti olosi paranee, vaikutat ihanalta ihmiseltä ja ansaitset kaiken mahdollisen avun!

  VastaaPoista
 8. Tosi ikävä kuulla vointisi huonontumisesta, toivon niin kovasti että suljetulla ja sen jälkeen voit tuntea itsesi onnelliseksi, sillä sinä todella ansaitset sen ♥ Koita olla stressaamatta turhia, olosi kohentuminen on tärkeintä. Tsemppaan sinua mielessäni jokaikinen päivä, älä koskaan unohda miten paljon merkitset ♥

  VastaaPoista
 9. Kaunis, suloinen Maria, tuhannesti tsemppiä hoitojaksolle ja pidän kyllä kaikki mahdolliset sormet ja varpaat ristissä, että olo pian helpottaa! Äläkä ole pahoillasi, jookos? Ihmismielen kiemurat kun ei ole sun syy. Minä ainakin uskon sinuun, kaikki kääntyy vielä parhain päin ❤️
  Onnea matkaan toivottaa Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Niinpä... Hmm, no, en. Yritän olla olematta pahoillani. :-)

   Poista
 10. Tsemppiä sulle ♥ Eikä sun tarvitse olla pahoillasi, kuten muutkin ovat sanoneet tää on sun omaksi parhaaksi!

  VastaaPoista
 11. Paljon voimia! <3 Koita parannella itseäsi ja levätä.

  VastaaPoista
 12. älä ole pahoillas. tsemppiä!!

  VastaaPoista
 13. Hei sinä, tsemppiä kamalasti. Hassua, miten tekee mieli sanoa jotain tosi piristävää ja kannustavaa ja muuta kliseistä, mut aivot ei tuota normaaleja ajatuksia. Mut joka tapauksessa tosi paljon voimia ja haleja sinne päin! Oot varmasti monen ajatuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ♥ Aivan käsittämättömän piristävä kommentti! :3

   Poista
 14. Olet ollut siellä vasta kolmisen päivää mutta käyn joka päivä blogissasi josko olisit tullut takaisin :( Kun luet tämän niin tiedät että oon ajatellut sua sillonkin kun et ollut täällä lukemassa..<3

  VastaaPoista
 15. Tsemppiä osastolla ja paljon haleja (pikemminkin rutistuksia, kyllä sä mut tunnet), muistathan et voit mulle aina viestitellä kun sulla on puhelin kädessä ♥ Oot sairaan tärkeä ja ihana ihminen muista se ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia A, halataan kun tavataan! ♥ Säkin mulle :3 Kiitos vielä ♥

   Poista
 16. Oijoi, kovasti tsemppiä vaikeaan tilanteeseen!

  VastaaPoista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)