2. joulukuuta 2015

TUKI SITÄ TUKI TÄTÄ

Äiti tuli maanantaina käymään. Kävimme hieman joululahjaostoksilla ja Kelassa, koska eri tuista ei ole vieläkään tullut päätöstä. Kelassa selviteltiin asioita, ja siellä nostettiin esille jonkin sortin eläke. Ei kai, eläke, minulle? En tiedä vieläkään, mitä tukia tulen saamaan... Vammaistukea? Kuntoutustukea? Sairauspäivärahaa vielä? Mutta vammaistuki on ainakin määräaikainen eläke eli voi olla, että Kelassa tarkoitettiin sitä. Ei tietoa. Toivottavasti kaikki järjestyy...

Jos joku nyt ihmettelee vaikka, että mistä ihmeen tuista nyt puhun, niin laitan tähän pari linkkiä Kelan sivuilta:

Erilaiset tuet ovat ainakin itselleni tärkeitä. Ne mahdollistavat kuntoutukseni ja helpottavat huomattavasti raha-asioita. Pystyn käymään vaikkapa ratsastamassa ja kahvilla kavereiden kanssa, kun on omaa rahaa.

18 kommenttia:

 1. mulla vaihtui sairauspäivärahasta kuntotustukeen ja takuueläkkeeseen, mahdollisesti sulle myös? :)
  tsemppiä ihana <3

  VastaaPoista
 2. Ah, Kela jaksaa aina pyöritellä noita tukipäätöksiä! No, toivotaan että sieltä tulee positiivisia päätöksiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Toivotaan, sormet ja varpaat ristiin!

   Poista
 3. Itse asioin todella usein kelassa... Aina ei ole niin helppoa....

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa kiinnostavalta blogilta ja ulkoasu on kaunis. Ihana värimaailma! Blogin aihe on tosi vaikuttava ja se mitä näin muista postauksista, niin kirjoitat rehellisesti ja suoraan. :-)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti saat nyt hyvät tuet, tsemppiä sulle! Sanon vieläkin, että tää ulkoasu on söpön värinen ja kiva muutenkin :)

  VastaaPoista
 6. Toivotaan että saat hyvät tuet! Vaikka tää sun blogin aihe on monille varmasti aika rankka, sun kirjoituksista kuultaa silti läpi jotenkin positiivinen asenne. Ja totta kai tää ulkoasu on myös tosi söpö! :)
  Mukavaa joulunodotusta sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oi, kiva kuulla! Ja kiitos :-) Joulunodotuksia myös sinne ♥

   Poista
 7. eläke meinaa kuntoutustukea, joksi sairauspäiväraha muuttuu 300 päivän sairasloman jälkeen. Lisäksi saa takuueläkkeen ja vammaistuen, kuntoutustuen yhteydessä nimellä hoitotuki, ja se on vähemmän kuin alaikäisen vammaistuki. Toivottavasti selvensi. :)

  Tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh aivan! Olen pähkäillyt asian kanssa, enkä ole ennen saanut mitään selvää vastausta. Tämä auttoi, kiitos! :-)

   Tsemppihalit sinnekin ♥

   Poista
 8. Tukien kanssa säätäminen on maailman ärsyttävintä. Toivottavasti sulla kääntyy kaikki parhain päin, varmasti tosi stressaava tilanne, kun oma toimeentulo oikeesti on noista kiinni! Itsekin muistan kun viime ja toissa vuonna jännitin, tuleeko riittävästi opintopisteitä, että saan täyden tuen. Olin silloin niin pahasti masentunut, ja vaikka kaikki sanoivat, ettei Kela peri takaisin tukea, jos on sairas, en jotenkin uskonut... Huoh. Onneksi kaikki kääntyi parhain päin, eiköhän sullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on... Toivottavasti, niinpä. No hyvä, että asiat rullautui! :-) Niin!

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)