18. helmikuuta 2016

MIETINTÄAIKAA JA VOIMAVAROJA

Jonkin aikaa edellisen postauksen jälkeen menin juttelemaan hoitajalle tuosta alakulosta. Hoitaja oli ihana ja ymmärsi, sekä osasi kääntää asian voitoksi. Kiitokset hänelle, vaikkei hän tätä luekaan.

Tosiaan, hoitaja sanoi, että masentuneisuuteni on tavallaan mietintäaikaa. Se on totta. Onneksi puhuin hänelle, toisen ihmisen näkemyksiä on hyvä kuulla. Eri näkökohtia asioihin on vaikea nähdä, jos mieli on maassa.

Kokosimme paperille ylös myös pari voimavaraani, joita on paljon. Ystävät, sukulaiset, koirani, positiivisuus, hyvä hoito ja tuki jota saan, onhan niitä. Suosittelen kaikkia tekemään listan omista voimavaroistaan ja kehittää niitä!

Nyt fiilis on mahtava. Heräsin hyvissä ajoin ja söin uunituoretta leipää. Oli myös ihanaa herätä siistiin huoneeseen, kun tavarat olivat paikoillaan. Huomenna on perjantai ja pääsen kotiinkin välillä! Ihan huippua. Hymyilyttää, nyt elämä saa voittaa.

Vaikeuksien kautta voittoon! Täytyy myös käydä pohjalla, että huipulla näyttää kirkkaammalta.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa että on ihaniakin hoitajia! Joka paikassa niitä ei ole. :(

  Itselläkin paljon huonoja aikoja takana, mutta kun niistä on selvinny, niin ne pienet iloset asiat tuntuu ihan älyttömän hyviltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Onneksi itselläni on kokemusta vain parista ikävästä hoitajasta, mutta en voi muutenkaan ottaa heitä vakavasti... Ikävää kyllä, kun jotkut ilkeilevät ja kettuilevat ihan varmaan tarkoituksella... Jotkut eivät vain ole tarkoitettu ihmisläheiseen työhön.

   Niin totta! Ja niistä pienistä asioista täytyy nauttia kaksin käsin! ;-)

   Poista
 2. Onpa kivaa. :) Masennusaika on todellakin miettimisaikaa. Etsitään omaa paikkaa ja sitä, mitä ylipäätään haluaa tehdä elämässä. Mietitään, kuka minä oikein olen. Se on oikeastaan jälkeenpäin hyvää ja tarpeellista aikaa, niin luulen. Kiva myös tuo lista :) Kaikenlaiset listat ovat olleet mulla apuna parantumisprosessissa, listaan kaikenlaisia juttuja, mm. kiitollisuudenaiheita, tärkeitä ihmisiä ja unelmia. Ne auttavat näkemään valoa tunnelin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä tuon sanoit! Niin totta. Kun on välillä huonoa oloa, hyvä fiilis on kultaakin kalliimpaa.

   Niinpä. Hienoja nuo listausaiheet, voisin myös noistakin kirjoitella vihkooni... :-)

   Poista
 3. Onko kaikki hyvin, kun viimeisestä postauksesta on jo aikaa? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Ei oo oikee ollu inspistä kirjoitella, monta kertaa aloittanut kirjoittamaan, mutta tulee sellaista sekametelisoppaa etten usko kenenkään olevan kiinnostunut.. :D

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)