7. huhtikuuta 2017

PELKO LAMAUTTAA

Voinnin vaihtelu on elämää, mutta on raskasta kun fiilis vaihtelee näin paljon. Esimerkiksi pari päivää sitten kävin aika pohjalla. Hävettää myöntää, mutta harhat ottivat vallan... Tänään on vointi ollut ihanteellinen. Heräsin ajoissa, leivoin suklaakeksejä, tein ruokaa, siivoilin, lakkasin kynnet... Kohta äitini tulee hakemaan minut kotikotiin. Toivottavasti vointi ei siellä laske dramaattisesti. En haluaisi saada kohtausta aikaan kotona. Teen kaikkeni, se riittää... Riittäähän?

Eilen kävin terapiassa. Pyysin, että lääkitystäni nostettaisiin, sillä harhat ovat voimistuneet ja minun vointini heikentynyt. Pelkään joka päivä psykoosia. Haluan elää ja tehdä, mutta tuntuu tämän kaiken vieneen hieman elämänhalustani. Sinnittelen, yritän tehdä mukavia asioita. Jos tämä noususuhdanne pysyisi, olisin mielissäni. Elämäni rullaa ehkä jopa ihan hyvin, miksi välillä on niin vaikeaa? Mitä teen väärin? Paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia.

Pakko vielä mainita siitä, etten juurikaan pysty olemaan yksin. Lenkille yksin lähteminen on ehdoton ei, pelkään paniikkia ja yllyttäviä harhoja. En saisi antaa niille niin paljoa valtaa. Silti annan... Koska pelkään. Pelko tuntuu kylmältä ja väreilevältä, nousee varpaista päälaelle. Pelko lamauttaa.

Ettei menisi täysin suremiseksi, niin on myös hyviä asioita. Paino tippuu, opin uusia asioita ja olen ystävieni kanssa. Minulla on ihania sukulaisia, minusta välitetään. Koen tosiaan olevani välitetty. Ihana tunne, välittäminen ei ole itsestäänselvyys. Hyllyssäni komeilee myös monta kaunista kaktusta.

6 kommenttia:

 1. Mulla ei pysy ees kaktukset hengissä ikinä, pitäis varmaan ostaa muovikukkia. :'D
  Pelko on kyllä ikävää seuraa, muistan kun itse pelkäsin aina uutta paniikkikohtausta enkä uskaltanut mennä melkein mihinkään, ainakaan yksin. Mutta onneksi pelot voi aina voittaa, pikkuhiljaa ja vaikkei ehkä koskaan ihan kokonaan niin osittain ainakin.
  Tsemppiä hurjasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tunnen tuskasi! :-D Toivottavasti nämä nykyiset kaunokaiseni pysyvät elossa.

   Voi kiitos kannustuksesta, olet ihana. ♥ Pelot voi voittaa, nämä harhatkaan eivät ole voittamattomia. :-)

   Kiitos sinulle. ♥

   Poista
 2. Onko sinulla kokeiltu Leponexia (klotsapiini)? Heikosti ns. peruslääkkeisiin reagoivaan skitsofreniaan käytetään Leponexia ja jos Leponex ei tehoa niin Leponexin päälle lamotrigiiniä (Lamictal). Leponex tehoaa ainakin 50% niistä kenellä ei saavuteta riittävää hoitotehoa "normaaleilla" antipsykooteilla, ja niillä kenellä Leponex pelkkänään ei toimi, monella toimii lamotrigiini Leponexin päälle lisättynä.

  Idea on siinä, että Leponexilla on eri vaikutusmekanismi kuin perinteisillä dopamiinireseptoreihin vaikuttavilla antipsykooteilla. Leponex vaikuttaa ainakin serotoniinijärjestelmään ja glutamaattijärjestelmään ilmeisesti lisäämällä glutamaattijärjestelmän aktiivisuutta. Jos Leponex itsessään ei toimi, niin lisäämällä sen päälle lamotrigiini, joka taas tasaa glutamaattijärjestelmän aktiivisuutta, voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia niillä, joilla pelkkä Leponex ei toimi.

  Itselläni on skitsoaffektiivinen häiriö ja tavalliset antipsykootit auttoivat kyllä, mutta mikään määrä niitä ei auttanut tarpeeksi. Leponex sen sijaan oli aika tehokas, mutta ei riittävän, mutta sen sijaan kun lamotrigiini lisättiin sen päälle niin psykoottisia oireita ei siitä lähtien ole ollut melkein ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla oli Leponex jonkin aikaa, mutta valkosolut katosivat. Se oli jo vaarallista, onneksi minusta otettiin paljon verikokeita niihin aikoihin. Lääke jouduttiin lopettamaan.

   Mutta Leponex veti minut pois pahimmasta psykoosikuopasta, oikeasti. En itse muista tuosta juuri mitään, mutta äitinikin on kiitollinen Leponexille. :-)

   Poista
 3. Paino tippuu, liikut ja olet nykyään vegaani. Onko sulla syömishäiriö ja mikä sun painoindeksi on? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painoa tiputan terveydellisistä syistä, bmi on ylipainon puolella. Ei ole syömishäiriötä. Ja tää vegaanikeissi ei liity mielestäni painonpudotukseeni mitenkään. :-D Ei huolta!

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)