2. huhtikuuta 2017

TARKEMMIN PSYKOOSI- JA PAKKO-OIREISTANI

Viime postauksessa mainitsinkin, että kärsin uudenlaisista vääristymisharhoista. Niitä on ollut jokunen vuosi sitten osastolla, mutta nyt ne ovat tauon jälkeen takaisin. Enkä olisi kaivannut niitä.

Vääristymisharhoissa tuntuu, kuin jalat menisivät läpi lattian. Lattiakin harhailee kauhean kaukana, kaukana jalkojeni juuressa. Seinät saattavat kaatua, hyllyt vääristyvät ja aaltoilevat.

Tulee epätodellinen olo. Yksikin päivä menin itkien hoitajan luo - en ollut tunnistanut itseäni peilistä ja koin olevani unenomaisessa maailmassa, toisessa ulottovuudessa. Hyvin karmivaa, en ollut tavallaan olemassa. Jalat puutuivat, kyyneleet valuivat. Onneksi hoitaja tajusi tilanteen vakavuuden ja tuli viereeni lattialle hieromaan jännittyneitä jalkojani.

Kuvan lähde (klik!)
Mutta sitten on tämä, josta en ole teille koskaan maininnut. Puhehäiriöt. Olen alkanut tavallaan keksimään omia sanoja, yhdistelen sanojen tavuja, eikä minusta niin helpolla saakaan enää selvää. Ja vaikka kuinka yrittäisin sanoa lauseeni selvästi, tulee asiani ihan aivopieruna ulos. En käsitä. No, en minä koskaan erityisen lahjakas ole ollut verbaalisesti, mutta on tämä rasittavaa.

Ja ne "pakko-oireet". En tiedä miksi kutsua niitä, mutta tiettyä asiaa on ajateltava tietyllä tavalla, tai minä tai läheiseni kuolevat. En ole edes kyseenalaistanut tämän olevan "epänormaalia", oikeasti luulin, että joku voi kuolla. Vähän aikaa sitten vain luin, että hänellä on tämäntyyppistä oireilua, ja aloin kyseenalaistamaan toimintani. En vain osaa rajoittaa itseäni, asiaa on pakko ajatella tietyn monta kertaa ja toistaa tiettyä toimintaa tietyn monta kertaa. Raivostuttavaa.

6 kommenttia:

  1. Nuo harhat ja muut oireet kuulostaa kyllä todella inhottavilta, voin vain kuvitella kuin ikävää sellaisten kanssa on yrittää elää ns. normaalia arkea. :/
    Onneksi kuitenkin saat hoitoa ja sulla on niitä hyviäkin hetkiä ja ennenkaikkea oot niin hurjan sisukas tyyppi että selviät kyllä mistä vain. Päivä kerrallaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne ovatkin... Normaali arki sujuu vaihtelevasti, pyrin pärjäämään, mutta välillä sitä vajoaa.

      Voi että, tuo on aivan totta, kiitos! Mulla on niin paljon tukea, pakko olla kiitollinen. Päivä kerrallaan. ♥

      Poista
  2. Mielenkiintoinen teksti ja hyvin kuvasit harhoja, vaikken niitä ite ookaan kokenut, niin nyt pystyin vain kuvittelemaan... Kuten Mary jo tossa sanoikin, oot ihan hurjan sisukas ja voimakas ihminen <3 Tsemppihalit tulevaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu hurjasti, kommenttisi merkitsee minulle paljon. :-) Haleja, paljon haleja sinnekin ♥

      Poista
  3. Sä oot kyllä hirmu sisukas ystäväiseni, eteenpäin vain päivä kerrallaan! Paljon haleja muru♥ jaksuja ja nähdään pian! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaw voi pieni, nähdään tosiaan pian, ja suuret kiitokset! ^^ Jaksamisia! ♥

      Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)