15. tammikuuta 2016

STRESSIÄ STRESSAAMISESTA

Korvaava hoitajani haluaisi minulle viikko-ohjelman, terapiaa ja erilaisia ryhmiä. Tuntuu niin vieraalta. olen pitkään vain ollut. Minunkin mielestäni hoitajan ideat olivat hyviä, mutta "mitä jos"-ajatukset valtaavat pääni. Mitä jos stressaan liikaa. Mitä jos saan kohtauksia. Mitä jos en kykene käymään terapiassa tai ryhmissä. Stressaan. Stressaan stressaamisesta.
Kuva täältä.
Terapia olisi tosiaan kuitenkin enemmän kuin jees, olen kova puhumaan, ajattelemaan ja pohtimaan. Minulle ehdotettiin myös rentoutumisryhmää ja toistakin ryhmää, jossa tehtäisiin ja mentäisiin. Täytyy miettiä. Rentoutumisryhmä ei minua tällä hetkellä kiinnosta, tarvitsen meininkiä! Ja viikko-ohjelma olisi myös kiva, jos sen myötä saisi ryhtiä päiviin. Vaikka en koulussa pystykään käymään, niin tietynläinen päivärytmi olisi ihana, ettei vain tulisi tyyliin vain makoiltua suurimman osan ajasta. Täällä kuntoutumisyksikössä on kyllä aika paljon toimintaa, keskustelua ja vastaavaa, mutta tässä vaiheessa parantumista ehkä jopa toivoisin lisää meininkiä. Tai no, parantuminen on tosiaan vielä todellakin kesken.

Olen muuten todella tyytyväinen siihen, että nykyään pystyn menemään kertomaan hoitajille olostani. Kannustan tähän kaikkia, siinä oikeasti saa taakkaa pois hartioilta! Tänäänkin menin puhumaan hoitajalle stressaamisesta ja kummallisista oloista kehossani, ja kun sain asian jaettua hänen kanssaan, olo oli jo paljon parempi. Sellainen avautuminen ja itsestään kertominen ei todellakaan ole itsestäänselvyys, vaan suuri ja vaikea asia monille. Kannattaa kuitenkin yrittää!

Tänään illalla vielä leffaan ja kavereiden kanssa oloa. Viettäkää tekin mahtava päivä!

16 kommenttia:

 1. Hitsi mäki kaipaisin tollasta viikko-ohjelmaa! En tee muuta ku nukun, syön, kokkaan ja oon koneella. Noin pääasiassa :P Mies koittaa tehdä kyl mun kans kaikkea ja oltiin just yks päivä pilkkimässä.

  En tiiä pitäskö ihan todella vihdoi mennä lääkäriin tai jollekki puhumaan... Ku ois niin kiva saada tollai sun tapaan ni asioita järjestyksee :) Ei tällästä enää toista kahta vuotta järki kestä.

  Ja pidähän kivaa siel leffassa ja nauti kamuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla varsinkin jos haluaa ryhtiä päiviin! :-) Pilkkiminen, kuulostaa mukavalta!

   Suosittelisin lämpimästi jollekin ammattiauttajalle puhumista, helpottaa suuresti! Katsoo nyt, milloin minunkin lähetteen nuo saisi lähetettyä...

   Kiitos! Hauskaa oli :-) Tsemppiä sinulle ♥

   Poista
 2. Toivottavasti pian, pärjäät kuitenki niin hienosti! :)

  VastaaPoista
 3. Toi kuva pätee niin hyvin muhunkin! Tuntuu, että jumitan taas niin pahasti kaikkien koulujuttujen kanssa... Puhuminen auttaa tosi paljon, erityisesti jos kuuntelijana on joku, joka voi oikeesti auttaa.

  Minkäs leffan kävitte kattomassa? :) Hyvää viikonloppua sinne päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sielunsisar! :D Totta, kuuntelijan on tärkeää olla luotettava ja ammattitaitoinen ihminen.

   Oli tarkoitus mennä katsomaan Daddy's home, mutta tuli mutkia matkaan ja kävimme vuokraamassa Big hero 6 ^^ Kiitos ja samoin Anu ♥

   Poista
 4. Oi pidä hauskaa leffassa! :-) Ihana ulkoasu blogillas btw!

  VastaaPoista
 5. Aaaww.. ihana ulkoasu täällä! Ja heh, vähänkö repsahdin tolle sarjakuvalle! :D Kivoja postauksia, näitä on mukavaa syventyä lukemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja! Hehe, niin minäkin, niin samaistuttava :D Kiva kuulla!

   Poista
 6. Oi ihanaa, että sulla on hyvä fiilis! Haha, niin on mullakin, olen nimittäin aivan sairaan täpinöissäni mun sokerilakon tuottamasta tuloksesta! Pari kiloa kevyempi! :p Rakastan näitä sun aitoja ja mieltä avartavia postauksia <3

  VastaaPoista
 7. Ihanan söpö ulkoasu! Toivottavasti tämä päivä oli yhtä hyvä, kuin 15. päivä!♥

  VastaaPoista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)