9. syyskuuta 2016

ILON JA ONNEN ERO ON TÄMÄ FIILIS

Päivä ennen uloskirjausta vein roskia ulos, ja tein huimaa ajatustyötä itseni kanssa. Katsoin yksikön avainta kädessäni, ja tajusin, että pian minulla ei enää ole tätä. Päässäni pyöri oma asunto, uloskirjaus ja kaikki muuttoon liittyvät asiat. Katsoin vielä kerran avainta, ja hymyilin leveästi. Meinasi tulla tippa linssiin - mutta ei surusta. Olin äärettömän onnellinen. Kaikki oli järjestymässä.

Uloskirjauspäivänä eli tänään olin todella vilkkaalla tuulella. Jännitti, tärisin. Halasin omahoitajaani, halasin lääkäriä. Olin varma, että olisin pillahtanut itkuun astuessani viimeisen kerran yksikön ovista ulos (tai no, varmasti tulen siellä käymään)... Itkun sijaan kuitenkin tunsin perhosia mahassani ja kirkkautta ympärilläni. Se tuntui oikealta: tuntui oikealta siirtyä eteenpäin. Eteenpäin elämässä. Puoli vuotta on kulunut itsenäistymisprosessissa ja ylihuomenna muutan virallisesti omaan asuntooni.
Osaatteko muuten määritellä itsellänne onnen ja ilon eron? Jos koko elämäni olisin ollut parhaimmillani iloinen, niin nyt olen onnellinen. Tämä on uutta, raikasta ja oikeaa. Ei sitä osaa sanoin kuvailla, mutta kaikki tuntuu oikealta, vaikkei se helppoa olisikaan. Eikä olekaan. Saattaa kuulostaa joidenkin korviin höpönlöpöltä, mutta nämä ovat tunteeni.

Ja vaikka tunnenkin tavallaan onnellisuutta, on ahdistustakin. Eivät ne sulje pois toisiaan. Tänään otin pienen ahdistuksen tullessa tarvittavan turvaamaan oloa, ja se ratkesi sillä. Olisin kuvitellut, että olisin erittäin ahdistunut lähtiessäni yksiköstä, mutta nyt olen ottanut tavallaan varmuuden vuoksi vain tuon yhden Levozinin. Tuntuu siltä, että pärjään. Minä pärjään.

8 kommenttia:

 1. Se on muuten jännä, miten eteenpäin siirtyminen on yhtä aikaa todella ihana ja toisaalta surullinen ja pelottavakin asia. Jotain niin ihanan tuttua ja monesti tärkeäksi muodostunutta joutuu jättämään taakse, mutta toisaalta - edessä on sitten taas ihan uusi seikkailu ja uudet kujeet.

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Laitoit juuri ajatukseni sanoiksi. En kyllä malta odottaa huomisia synttäreitäni ja ylihuomista muuttamistani... :-)

   Kiitos ja samoin! ♥

   Poista
 2. Onnea omaan kotiin, pärjäät varmasti hienosti ja sulla on takuulla hyvä tukiverkosto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja toivotaan näin! Tukiverkostoni ovat erinomaiset. :-)

   Poista
 3. Tosi hyvä, kun kirjoitat näin avoimesti tänne. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet synttärionnittelut ja kirjoitat kyllä tosi ihanasti :) Onnen ja ilon eroa on vaikea välillä erotella, mutta kyllä sen tietyissä tilanteissa huomaa.

  VastaaPoista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)