29. syyskuuta 2016

MASENTUNEISUUTTAKO

Minulta usein kysytään; miten parannuin masennuksesta? Kyseinen diagnoosihan on aikoja sitten poistettu listoiltani, enkä koe masennuksen minua enää vaivaavan. hullujenhuone.com:issa kuitenkin oli puhetta Beckin depressiokyselystä, ja päätin tsekata miten hyvin tulokseni olisi laskenut. Ikäväkseni tulokseni oli kuitenkin samaa luokkaa kuin vuosikin sitten: 41. Enkä todellakaan koe sairastavani masennusta. Ensin pöyristyin ja lyttäsin mielessäni koko testin - ihan shaibaa, ei tuo voi pitää paikkaansa. Vakava masennus? Mutta minullahan on hyvä päiväkin kaiken lisäksi?

Tuo pisti miettimään. Kuinka paljon masennustesteihin voi luottaa? Tietenkin kyseiset nettitestit ovat vain suuntaa antavia, mutta aloin pohtimaan myös vointiani, olenko vain kieltänyt itseltäni masentuneisuuteni, vai jotain muuta?

Voin kertoa vähän tämän hetken oireista. Olen todella väsynyt. Itkeskelen pienimmästäkin, olen todella herkillä. Kuin vereslihalla. Ja olen erittäin ärtynyt, kiukustun, noh, liiankin helposti. En kuitenkaan vakavissani, en tiedä mitä tämä on. Se vain on tunteeni. Pyrin olevani aina rauhallinen, mutta ärtyneisyys vaivaa minua helposti.
Tämäkin oleellinen kysymys, tuntuuko tulevaisuus toivottomalta? No, tuntuu. Tulevaisuus tuntuu todella toivottomalta. En tiedä kykenenkö vielä pitkään aikaan normaaliin elämään, ja itken tuotakin varmaan päivittäin. Kuinka "en ole normaali", "kaikki menee pieleen" ja "en pärjää missään".

Myös itseinho on nostanut päätään. Suhteeni ruokaan oli pitkään "enemmän normaali", mutta taas ajatuksissa pyörii laihduttaminen. Eikä se ole vain ajatuksissa, vaan teoissa. Itseinhoni siis osuu juurikin ylipainooni. Tietenkin isommasta ylipainosta olisi aina hyvä päästä eroon ihan terveydellisistä syistä, mutta en tiedä onko tämä niin tervettä. Mutta ei asiasta sen enempää, ei tee mieli puhua asiasta - haluan vain kieltää sen.

Itsetuhoisuutta ei onneksi ole ollut, eikä tule varmasti olemaankaan. En halua vahingoittaa itseäni, en halua arpia, en halua kuolla vaikkei elämä aina ruusuista olekaan. Haluan kokea, elää, nähdä.

Nukun paljon, liikaa, suurimman osan päivästä. Jos herään yöllä, on vaikea saada taas unta. Mutta tuo on aika yleistä. Olen vain niin kamalan väsynyt, kuten jo mainitsinkin.

Vaikka ikäviä oireita on, en silti koe olevani masentunut, korkeintaan hieman alakuloinen, ahdistuneisuuden kera. Ja skitsofreniaanhan kuuluu masentuneisuus, tämän pitäisi olla tyypillistä sairaudelleni.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille! Ja psst... tulossa postausta siitä, miten pääsin masennuksesta "eroon". Pysykää siis kuulolla!

24 kommenttia:

 1. Kannattaa kuunnella omaan oloaan. <3

  Voimia kamppailuun ja runsaasti hyviä päiviä toivoitellen.

  VastaaPoista
 2. Oon samaa mieltä Marikan kanssa! Kyllä ne omat fiilikset on tärkeimmät. Etenkin, kun pystyt itse kertomaan oireistasi. Sehän olisi sitten kokonaan eri asia, jos kiistäisit väsymyksesi, itkemisesi jne. Todella kauniin kuvan oot ottanut! Tsemppiä tulevaan <3

  VastaaPoista
 3. Kovasti tsemppiä! ♥ Vaikka en samassa tilanteessa olekaan, pystyn tietyllä tapaa samaistumaan todella hyvin - mä olen kehittänyt itselleni aivan viimeaikoina suunnattoman ikävän vaivan. Mä en ikinä ole kärsinyt paniikkikohtauksista, nyt viikon sisällä on ollut jo kolme. Se vetää mieltä aivan äärimmäisen alas ja olen yrittänyt kamppailla sitä vastaan, että jaksan edelleen hymyillä töissä asiakkaille ja kunpa vain pystyisin pitämään ahdistuksen pois niin, etteivät asiakkaat huomaa!

  Joka tapauksessa - paljon, paljon tsemppiä ja halaukset! ♥ Helppoa ei ole, varmastikaan, mutta oot vahva :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja höh, kamalaa kuulla, paniikkikohtaukset ovat niin synkkiä kokemuksia, mutta niitäkin saa harjoittelemalla hieeeeman lievemmiksi.

   Kiitos vielä, halauksia! ♥

   Poista
 4. Masennus on kavalaa. Kun ajattelee, että pitkään aikaan ei ole masentunut, niin jostain se huono olo taas putkahtaa elämään. Ja jos muistan oikein, niin masennus saattaa herkästi tulla jossain vaiheessa elämää uudelleen, jos sen sairauden on jo kerran kokenut. Toivottavasti olosi paranisi ja mikäli ei, muistathan hakea apua! Tsemppiä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Pelkäsin jo, että masennukseni oli uusiutunut, mutta tuo pieni masentuneisuuteni lieveni taas pikkuhiljaa ja nyt olen ihan ookoo kunnossa, kai. Muistan todellakin hakea apua, olen koko ajan hoidon piirissä. Kiitos! ♥

   Poista
 5. En voi tarpeeksi paljon korostaa sitä, kuinka mahtavasta ja tärkeästä aiheesta kirjoitat! :> Suuret voimahalit! <3

  VastaaPoista
 6. Teet aivan mitä itse jaksat ja mihin koet pystyväsi ♥ Tsemppiä!

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Musta noi masennustestit on vähän miten on, tuntuu että se antaa kaikille suomalaisille masennusdiagnoosin; Jos et ylistä ja kehu itseäsi taivaisiin = olet masentunut. TOisaalta, onhan siinä vähän perääkin, jos itsensä arvostelee ihan pohjamutiin kokoajan.

  Ittelläkin masennuskausi menossa, joten toi masennuksesta eroon-postaus ois aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä. Ja katsotaan, jos saisin tuon postauksen väsättyä.. :-)

   Poista
 8. Tsemppiä!! ♥ Hirmu rakas ja tärkeä oot! ♥ Vihdoinki sain luettuu nää sun 2 viimestä postausta.

  VastaaPoista
 9. Sun kannattais kirjoittaa kirja. Ihan oikeasti. Kaikilla ei ole kirjoittamisen taitoa, taitoa kirjoittaa niin että lukija kiinnostuu ja haluaa lukea lisää. Sulla se on. t. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, hämmennyin. Positiivisesti. Olen itsekin miettinyt asiaa, rakastan kirjoittamista. Pistetään korvan taakse!

   Poista
 10. Moi :) Laitoin sulle viestiä kikissa, mutta en tiedä tuliko se perille. Toivottavasti tuli, olisi nimittäin kiva jutella sun kanssa taas. Kovasti tsemppiä sulle! :) Olet vahva ihminen ja hienoa, että olet onnistunut selättämään masennuksen! :)

  Terveisin kristallienkeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Poistin valitettavasti kikin jokin aika sitten. Kiitos kuitenkin! ♥

   Poista
 11. Hyvää viikonloppua ja tsemppiä :-)

  VastaaPoista
 12. Hei minne katosit? :o Kysymys on ehkä tunkeileva anteeksi siitä, mutta olen jo pitkään miettinyt kun "katosit" täältä blogin puolelta,mielelläni sun juttuja luen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ei ole vain ollut fiilistä kirjoittaa, sillä asiat ovat muuttuneet. Kiva kuulla, alankin tässä väsäilemään postausta :-)

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)