29. huhtikuuta 2015

ITSETUNNOSTA JA SOSIAALISTEN TILANTEIDEN PELOSTA

Eilen tapahtui jotain outoa. Omahoitajani sanoi, että minulla on parempi itsetunto kuin muilla yksikön nuorilla. Hän sanoi itsekin, että tuo saattaa kuulostaa oudolta. Onko minulla ei hyvä - mutta ihan ok itsetunto? Voi olla.

Olen räpistellyt irti vanhoista kahleista. Yritän tosissani saada hyvän itsetunnon.

Olen jättänyt pahat ihmiset taakseni. Hengaan mukavien ihmisten kansa - sellaisten, joiden kanssa voin olla oma itseni. Olen opetellut pitämään itsestäni. Yrittänyt ainakin... Olen ollut aika negatiivinen kaiken suhteen. Yritän ajatella nyt toisinpäin: osaan kyllä, pystyn siihen, saatan onnistuakin, minulle tulee siitä hyvä mieli ja muita positiivisia ajatuksia.

Tajusin tuossa joku päivä, että oikeasti - ei minulla ole mitään "varaelämää", on vain tämä yksi elämä. Yolo, elät vain kerran. Paras elää tämä elämä hyvin ja siitä nauttien, ei tule toisia mahdollisuuksia. Näin minä uskon, eri näkemyksiä on olemassa.

Vuosia tuhlasin elämästäni siihen, että ajattelin olevani ruma, ällöttävä ja vastenmielinen. Mutta, minähän olen ihan hyvännäköinen! Kyllä, minulla on finnejä. Ja ylipainoa. Olen silti aika komea nuori naisenalku!
jokainen on ainutlaatuinen ja tärkeä
rakasta itseäsi sua ei pysty särkeä


Minulta varmaankin poistetaan diagnooseista sosiaalisten tilanteiden pelko. En pelkää enää puhua isommassa porukassa. En pelkää kysyä apua myyjältä. Välillä ei haluaisi olla vaivaksi, mutta se on sitä suomalaisuutta... Koulussa hoidan luentevasti paritehtävät ja kysyn opettajalta apua. En pelkää mokaavani jatkuvasti. Ja jos mokaan, niin mitä väliä? Jokainen mokaa joskus, ei sille voi mitään.

Olen myöskin opetellut kulkemaan ilman meikkiä julkisilla paikoilla. Enää ei pelota, jes!

8 kommenttia:

 1. Sinä olet ihana kaunis nuori naisenalku ulkonäöstä huolimatta, ihana sellainen! <3 Turha murehtia sitä, jos on ylipainoa sun muuta, tiedän että ystävät (joita sinulla on) pitävät sinusta juuri sellaisena kuin olet. :) <3

  VastaaPoista
 2. Olet upea nuori nainen!❤️

  VastaaPoista
 3. Hei, mahtava juttu! Varmasti kuulosti tosi omituiselta, mutta nyt kun lähdit asiaa miettimään, huomasit että siinä on totuuden siemen. :D Kannattaa vaalia sitä siementä, kyllä se kantaa hedelmää. Onnea myös sosiaalisten tilanteiden pelkojen selättämisestä tai ainakin pelkojen haltuun ottamisesta. Mahtavaa edistystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja kiitos. Tämä on kyllä hieno tunne. :)

   Poista
 4. Ihana tää blogin ulkoasu! ♥_♥ Ja voi vitsi miten kiva kuulla, että oot pääsyt irti sosiaalisten tilanteiden pelosta. Tuollainen tilanne missä ei haluaisi olla vaivaksi on kyllä todella suomalainen juttu ja sopii myös muhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kiitos! :3 Jep. No niinpä, se on liiankin yleistä, myöskin kaupoissa, missä sitä ei tarvitsisi esiintyä: on myyjien ammatti auttaa. :)

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)