31. toukokuuta 2016

KIRJE 15-VUOTIAALLE ITSELLENI

Hei kahden vuoden takainen Maria.

Olet nyt huonossa voinnissa osastolla. Ota siellä rauhassa, älä anna harhoille valtaa. Tai no, et voi niille mitään. Olet silti turvassa osastolla, turvassa itseltäsi.

Olet juuri tullut osastolle ambulanssilla, mutta ei se mitään. Et pärjännyt siinä voinnissa yksikössä, ei se mitään. Anna itsellesi mahdollisuus. Armahda itseäsi, olet kuitenkin turvassa ja sinusta pidetään huolta. Älä pelkää lepositeitä, vahingoittaisit itseäsi vain ilman niitä, oikeasti. Ja parin vuoden päästä olet täysin vapaa itsetuhoisesta käyttäytymisestä. Elämä helpottuu huimasti. Otat rauhassa. Harhatkin helpottuvat, usko minua.

Tutustut uusiin ihmisiin, saat ystäviä. Lähennyt äitisi kanssa, teillä on usein hauskaa. Teet kaikkea mukavaa, asut kahden vuoden päästä yksikössä ja odottelet tietoa omasta kämpästä. Aika huippua, eikö? Et tällä hetkellä sitä pysty käsittämään, mutta et pian enää pelkää elämää. Haluat elää. Haluat kokea.

Sinä tulet arvostamaan itseäsi, pääset pois osastokierteestä, oikea lääkitys löytyy ja yksi sana kuvaa elämääsi tulevaisuudessa: onnellisuus. Tulet olemaan kiitollinen kaikesta. Pääset pystyyn omille jaloillesi. Elämäsi tulee olemaan elämisen arvoista.

14 kommenttia:

 1. Yleensä näkee vain niitä tulevaisuuden minä - kirjoituksia, tää oli jotnekin hyvällä tapaa erilainen. Ja ennenkaikkea sisältä - sanoja siitä, että elämä voittaa vielä kyllä. ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, en ole sellaisiinkaan törmäillyt, täytyypi googlettaa! Kiitos! ♥ Ja jep, siihen pyrinkin, sillä ihan oikeasti elämä voi olla elämisen arvoista. ^^

   Poista
 2. wou tää oli jotenkin todella paljon ajatuksia herättävä, kirjotat upeasti & tää jollain tapaa antoi toivoa, vaikka nyt ei mitään suurta vaikeaa ole käsillä. Ihanaa, että sun asiat on paremmin <3

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus <3
  Loistava idea kirjoittaa kerrankin noin päin, että kirje omaan menneisyyteen, ei tulevaisuuteen :)

  - Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Ja heh, sain idean tähän yhdestä keskustelusta. :-)

   Poista
 4. Ää, en oo johonkin aikaan kommentoinut D: Ei vaan oo ollut jaksamista kommentoida mihinkään ja silloin kun on ollut, en välttämättä oo osannut sanoa mitään.

  Tää oli ihana ♥ Aivan upeesti kirjotettu ja tuli ihana olo tästä kirjeestä. :3 Tsemppiä 15v Marialle ja hali 17-vuotiaalle Marialle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, selvä! :3 Ja paljon kiitoksia ihana Jenni! Kiitoksia paljon ihanasta kommentistasi, halit sinnekin. ♥♥

   Poista
 5. Paljon tunteita nostattava postaus, ihan nous ihan niskakarvat pystyyn! Kirjoitat hyvin ja tunteella, pidän siitä paljon. Paljon tsemppiä ja voimia sulle elämääsi ja ihanaa kesää! :)

  terv. http://mustiaperhosia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kuulla. :-) Sekä kiitos ja samoin, hyvää kesää! ♥

   Poista
 6. unelmoin paljon kirjailijana olemisesta, joten luonnollisesti mua kiinnostaa tarinat. Parasta tässä on se, kun löytää näin pysähdyttäviä ja suoraan sydämeen liukuvia tarinoita kuin sun tarinas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno unelma! Tsemppiä siihen. :-) Ja oi että, kiitos paljon Aave!! ♥ Aivan mahtava kommentti, ihana kuulla.

   Poista
 7. Ihana lukea, kuinka armollisesti sä suhtaudut 15-vuotiaaseen itseesi :) Moni vain sättii nuorempaa itseään ja miettii, että tuossakaan en silloin pärjännyt tai että tuonkin suhteen olisi pitänyt toimia toisin. Itselläni ainakin on tässä paljon opeteltavaa.

  - TL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa pohdintaa TL! Kiitos kommentistasi. Tuossa tosiaan olisi monilla opeteltavaa, täysin totta. Armahtaminen on tärkeää.. :-)

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)