29. toukokuuta 2016

LOMAKUULUMISET JA RIPPIKOULUSTA

Kun perjantaina ennen kotiin lähtöä juttelin hoitajan kanssa, olin hieman paniikissa tulevasta lomasta. Pelkäsin paniikkikohtauksia, ahdistusta, harhoja ja oikeastaan kaikkea. Joo, mulla on ollut ahdistusta ja vähän vainoharhoja, mutta ei, en anna niiden pilata vointiani. Olen selvinnyt tästä lomasta ilman tarvittavia, ja olen itse rauhoittanut itseni. Eikö ole aika mieletöntä? Ainakin siihen verrattuna, kun vuosi tai pari takaperin, en pystynyt olemaan kotona juuri ollenkaan ilman järkyttäviä lääkemääriä. Enkä tietenkään osannut rauhoittaa itseäni. Suuria askeleita eteenpäin!

Kotona on tosiaan mennyt yllättävän hyvin. Olin varautunut käymään jopa osastolla, jos sellainen olo olisi tullut, mutta onnekseni siihen ei ole ollut tarvetta. Tälläiset onnistumiset kohottavat huomattavasti itseluottamusta! Täytyy osata luottaa siihen, että pärjää.

Sain muuten kerrottua äidillenikin paniikkioireilustani, vähän pintaa syvemmältä. Äiti otti asian todella hyvin, ja kertoi omista kokemuksistaan mielenterveyteen liittyen. Hämmästyin, kaikkea niinkin vahva ihminen kuin äitini on kokenut. Näköjään tälläiset ikävät asiat voivat vahvistaakin. Tai no, sitä aina sanotaan, että vaikeudet vahvistavat, mutta on ihanaa nähdä, kuinka jotkut ihmiset nousseet tuhkista, korjanneet itsensä pienistä paloista. Uskomatonta.

En ole muistaakseni täällä blogissa kertonut, että käyn rippikoulun näin jälkikäteen. On ollut ihan mielenkiintoinen kokemus, vaikka oma maailmankuva onkin jo muodostunut. Rippijuhla on 19.6, vajaan kuukauden päästä! Pari läheisimpää kaveria ja sukulaisia tulee kylään juhlistamaan konfirmaatiotani, odotan sitä innolla.

8 kommenttia:

 1. En tiennytkään että rippikoulun voi käydä jälkikäteen, vai onko se jokin erikoisjuttu? :o Kiva kuulla että sulla kotona on mennyt hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin riparin sairaalapastorin kanssa! Ja jep :-)

   Poista
 2. Vaikka ihminen ois kuinka pieninä palasina, niin onhan ne palaset olemassa.
  Mitä enemmän paloja, sitä enemmän koottavaa.
  Mitä enemmän koottavaa, sitä kauniimpi lopputulos.

  Ja muista ettei kaikkia palasia välttämättä tarvii takasin, ne kohat valmiista kuvasta voi monesti arvata.

  -Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu, pisti miettimään. Herkistyin, niin kaunista... :') Kiitos tästä kommentista!

   Poista
 3. Onpas ihana kuulla et sul on mennyt lomalla hyvin <3 Ymmärrän kyllä hyvin sen ahdistuksen jonka kotiloma voi mukanaan tuoda!

  VastaaPoista
 4. Hyvä sinä! Tosi hyvä juttu, että oot puhunut asiasta äitisi kanssa. Ihana lukea, että sulla on mennyt hyvin. Jatka samaan malliin! Paljon haleja :)

  http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees! Niinpä. Kiva kommentti, kiitos! Haleja sinne. ♥

   Poista

Arvostan jokaista ystävällistä kommenttia! :-)